Blog

Visualizeer je real-time kosten met software

Waarschijnlijk is iedereen die ooit een project heeft gemanaged het er mee eens dat tijdens de uitvoering van het project, je over de meest recente informatie betreft de status van een project wil beschikken. Dit kan echter een behoorlijke uitdaging blijken wanneer grote hoeveelheden data verwerkt moeten worden om tot een rapport te komen in een kort tijdsverstek. Desondanks is het door cost management software vaak goed mogelijk om de huidige status en performance van projecten te visualizeren. Laten we wat voorbeelden nemen:

  • Of u nu uw processen voor het beheren van de kosten wilt verbeteren, of dat u simpelweg niet voldoende resources tot uw beschikking heeft voor het opzetten van een goed kostenbeheer proces; het is interessant om kennis van buiten uw bedrijf te benaderen. Een consultant, die gespecialiseerd is in kostenbeheer heeft kennis over de beste praktijkvoorbeelden en kent de meest voorkomende fouten en valkuilen. U kunt hoge verwachtingen stellen aan een consultant, die gespecialiseerd is in kostenbeheer:

  • In een wereld waarin technologie steeds uitdagender wordt, projecten groter worden en de concurrentie sterker wordt, neemt het beroep cost engineering een steeds belangrijkere rol in. Een cost engineer is verantwoordelijk voor het vinden van de juiste balans tussen kosten, tijd en kwaliteit die leiden tot de maximaal haalbare winst uit ieder project.

  • Door de lage olieprijzen van de afgelopen jaren is het voor veel bedrijven een zware uitdaging om operationeel te blijven. Echter, toen de olieprijs boven de 100 dollar lag, waren de kapitaaluitgaven (CAPEX) van offshore bedrijven voor exploratie en ontwikkeling hoog, een teken van hun bereidheid om te investeren.

  • Het komt zelden voor dat een project binnen het budget wordt afgerond. Om een project succesvol te laten zijn is een goede planning van uiterst belang. Zelfs dan zijn er altijd risicos die buiten de planning vallen. Een hiervan is kostenoverschrijding. Het risico hierop kan worden geminimaliseerd door gebruik te maken van goede kostenbeheersing.